Πολιτική Απορρήτου

Άρθρο 1. Ασφάλεια των Δεδομένων σας


Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας «ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», γνωστό και ως shoeboutique.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και εφαρμόζει το Ελληνικό Δίκαιο, που διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Παρακάτω εξηγούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε και διατηρούμε, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες αυτές, καθώς και τα πρόσωπα στα οποία τις κοινοποιούμε.

Το shoeboutique.gr δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα και να λαμβάνει κάθε ενδεδειγμένο μέτρο για την ασφαλή τήρηση των προσωπικών σας δεδομένων. Έχουμε λάβει εύλογα, φυσικά και τεχνικά μέσα για να προστατεύουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε σε σχέση με τις υπηρεσίες μας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι κανένας ιστότοπος, πληροφοριακό σύστημα ή μετάδοση μέσω διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε υποκλοπή των δεδομένων σας, δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε άμεσα σχετικά με την έκταση και το περιεχόμενο αυτής της κακόβουλης ενέργειας.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου έχει στόχο να σας ενημερώσει για διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα δεδομένα που συλλέγουμε, πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε, τα δικαιώματα σας και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα ασκήσετε, με ποιους μοιραζόμαστε δεδομένα, τον τρόπο επίλυσης διαφορών κ.α. Για οποιοδήποτε ζήτημα έχετε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του shoeboutique.gr είτε με α) email στη διεύθυνση info@shoeboutique.gr, είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Πέραμα Ρεθύμνου, ΤΚ 74052, Κατάστημα Γυναικείων και Ανδρικών Υποδημάτων – Δασκαλάκης Ιωάννης.

Άρθρο 2. Δεδομένα που συλλέγουμε


Το shoeboutique.gr μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για εσάς με ποικίλους τρόπους, στόχος μας είναι να συλλέγουμε τα απαραίτητα κάθε φορά δεδομένα που είναι αναγκαία για τον σκοπό που προορίζονται. Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι υποχρεωτικά για να μπορούμε να εκτελέσουμε τους σκοπούς μας (π.χ. αποστολή της παραγγελίας), ενώ η χρήση κάποιων άλλων δεδομένων είναι προαιρετική και μπορείτε να ζητήσετε να εξαιρεθούν από επεξεργασία ή/και συλλογή. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που επιλέξετε να εξαιρέσετε κάποια δεδομένα από συλλογή/επεξεργασία δεν θα μπορούμε να σας προσφέρουμε το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών μας, ενώ ενδέχεται και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών να μειωθεί. Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε αναλύονται παρακάτω:

Στοιχεία για την εκπλήρωση της παραγγελίας σας: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως όνομα, επίθετο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, στοιχεία που αποδεικνύουν την πληρωμή που έχετε κάνει.

Στοιχεία σχετικά με τις επικοινωνίες μαζί μας: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως όνομα, email, σχόλια, ερωτήσεις και αιτήματα σας, κριτικές που έχετε κάνει για τις αγορές σας ή τα προϊόντα μας.

Στοιχεία που συλλέγουμε από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα πληροφορίες που συλλέγουμε όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσα από τα κοινωνικά μέσα.

Στοιχεία που συλλέγουμε όταν επικοινωνείτε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, όπου μπορεί να διατηρήσουμε πληροφορίες σχετικά με την κλήση, το τηλέφωνο σας, το όνομά σας, τα προϊόντα που αγοράσατε, το λόγο για τον οποίο επικοινωνήσατε μαζί μας και τις συμβουλές που σας δώσαμε.

Στοιχεία συσκευής, όπως για παράδειγμα, την ip σας, τα αναγνωριστικά συσκευής ή πληροφορίες για τη φυσική γεωγραφική θέση της συσκευής σας.

Επίσης η εικόνα σας πιθανόν να καταγραφεί όταν επισκέπτεστε το φυσικό μας κατάστημα λόγω χρήσης καμερών κλειστού κυκλώματος.

Κάποια από τα παραπάνω στοιχεία τα συλλέγουμε με την βοήθεια των cookies που τοποθετούμε στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε κάνοντας click ΕΔΩ.

Άρθρο 3. Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε


Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είτε α) είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών μας, συνεπώς είναι υποχρεωτική, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, είτε β) είναι υποχρεωτική διότι ζητείται από τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, είτε γ) εκτελείται με βάση το νόμιμο συμφέρον του shoeboutique.gr και των αντισυμβαλλομένων του. Στην περίπτωση (γ) η επεξεργασία γίνεται εντός των ορίων άσκησης της σχετικής νομοθεσίας, όπως περιγράφεται παρακάτω, δεν είναι υποχρεωτική, και μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας ή ακόμα και να διατυπώσετε αντιρρήσεις σύμφωνα με τις ενότητες «Τα δικαιώματά σας», «Επίλυση διαφορών» και «Επικοινωνία μαζί μας» που περιγράφονται παρακάτω.

Το shoeboutique.gr χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για τους παρακάτω σκοπούς:

Ολοκλήρωση αγορών: Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για να ετοιμάσουμε και να αποστείλουμε την παραγγελία σας, καθώς επίσης για να εκπληρώσουμε τις σχετικές υποχρεώσεις μας, όπως η τιμολόγηση και η δυνατότητα επιστροφών.
Επικοινωνίες: Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αλλά και για να σας προσφέρουμε βελτιωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας, χρησιμοποιούμε δεδομένα όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ερωτήσεις που έχετε κάνει στο παρελθόν ή προϊόντα που έχετε αγοράσει.
Διαγωνισμοί: Για την συμμετοχή σας στους διαγωνισμούς του shoeboutique.gr απαιτείται η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που αναδειχθείτε νικητής. Επιπρόσθετα, αναφέρουμε ονομαστικά όλους τους νικητές των διαγωνισμών στον ιστότοπο μας ή/και στα κοινωνικά μέσα, χωρίς να δημοσιεύουμε άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως τηλέφωνο ή email.
Ενημερώσεις για προσφορές: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με προσφορές οι οποίες ορισμένες φορές δύναται να είναι εξατομικευμένες. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter), μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (sms/viber), push notification, κοινωνικών ή άλλων δικτύων.
Για προστασία των πελατών μας, του προσωπικού μας και των περιουσιακών μας στοιχείων ενδέχεται να χρησιμοποιούμε συστήματα καταγραφής κλειστού κυκλώματος (cctv) για λόγους πρόληψης ή αναγνώρισης παράνομων ενεργειών.
Για συμμόρφωση μας με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία: Για παράδειγμα, για να έχουμε την δυνατότητα να σας τιμολογήσουμε και να διατηρήσουμε τα στοιχεία τιμολόγησης με βάση τις επιταγές της φορολογικής νομοθεσίας.

Άρθρο 4. Τα δικαιώματά σας


Έχετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα:

Δικαίωμα Πρόσβασης – Ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το αν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, σε ποιους τα κοινοποιούμε, το σκοπό της επεξεργασίας και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.
Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών πληροφοριών: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς που είναι ανακριβείς ή ακόμα και να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες.
Δικαίωμα Περιορισμού επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Δικαίωμα Φορητότητας: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να τα διαβιβάσουμε σε κάποιον άλλον οργανισμό για λογαριασμό σας.
Δικαίωμα Διαγραφής – Λήθης – Ανάκληση Συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, εφόσον δεν υφίστανται νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας (π.χ. φορολογική και εμπορική νομοθεσία). Επίσης έχετε δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.
Δικαίωμα να μην λαμβάνετε ενέργειες marketing: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να μην λαμβάνετε ενημερώσεις για ενέργειες marketing.

Άρθρο 5. Πως μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας


Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματα σας, μπορείτε να υποβάλετε εγγράφως αίτημα στον υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του shoeboutique.gr είτε με α) email στη διεύθυνση info@shoeboutique.gr, είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Πέραμα Ρεθύμνου, ΤΚ 74052, Κατάστημα Γυναικείων και Ανδρικών Υποδημάτων – Δασκαλάκης Ιωάννης. Ειδικά για το δικαίωμα σας να μην λαμβάνετε ενέργειες marketing, μπορείτε επιπλέον να στείλετε σχετικό αίτημα στο email info@shoeboutique.gr ή εναλλακτικά:

Για να μην λαμβάνετε διαφημιστικά email (newsletter) μπορείτε να πατήσετε την σχετική επιλογή διαγραφής από την σχετική λίστα που υπάρχει σε κάθε newsletter.

Σας ενημερώνουμε πως για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, ενδέχεται να ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας πριν προχωρήσουμε με οποιοδήποτε αίτημα που μας υποβάλετε. Σε περίπτωση που έχετε εξουσιοδοτήσει τρίτο μέρος να υποβάλει κάποιο αίτημα εκ μέρους σας, θα του ζητηθεί να αποδείξει ότι έχει την σχετική άδειά σας.

Άρθρο 6. Απαντήσεις σε αιτήματα σας


Το shoeboutique.gr απαντάει σε όλα τα αιτήματα που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα μέσα σε διάστημα το πολύ ενός μήνα. Σε περίπτωση εξαιρετικά μεγάλου φόρτου εργασίας ή τεχνικής δυσκολίας απάντησης, το shoeboutique.gr θα σας ενημερώσει εντός του παραπάνω διαστήματος ώστε να λάβει παράταση επιπλέον δύο μηνών.

Άρθρο 7. Χρόνος διατήρησης των δεδομένων


Διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για όσο χρονικό διάστημα είναι λογικά αναγκαίο για τους διάφορους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα πολιτική ή για συμμόρφωση με άλλους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σχετικά με την υποχρεωτική διατήρηση ορισμένων τύπων πληροφοριών. Σχετικά με δεδομένα που αναφέρονται σε αγορές προϊόντων, είναι πιθανόν να τα διατηρούμε για μεγάλο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης).

Άρθρο 8. Με ποιους μοιραζόμαστε τις πληροφορίες που συλλέγουμε


Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό του shoeboutique.gr, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας. Το shoeboutique.gr δεν μοιράζετε με τρίτους προσωπικές σας πληροφορίες. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε συνεργάτες μας οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών, διαφήμισης, στατιστικών ή έρευνας, επικοινωνίας, διενέργειας διαγωνισμών και υποστήριξης της ιστοσελίδας ή του εμπορικού μας προγράμματος και πάντα με τον τρόπο που περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαγορεύεται στους συνεργάτες μας αυτούς να κάνουν χρήση των ανωτέρω πληροφοριών ή να τις κοινοποιήσουν με σκοπό άλλον, εκτός από την παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό μας. Σε περίπτωση που η επιχείρηση μας πωληθεί ή μεταβιβαστεί, ενδέχεται να διαβιβάσουμε πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και αποθηκεύσει, περιλαμβανομένων των πληροφοριών πελατών, σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος στην πώληση ή τη μεταβίβαση. Τέλος υπάρχει η περίπτωση, το shoeboutique.gr να υποχρεωθεί εκ του νόμου ή βάση δικαστικής ή μέσω άλλης αρμόδιας αρχής να δημοσιεύσει προσωπικά στοιχεία σας.

Οι παρακάτω εταιρείες ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ως μέρος των συμβάσεων μας μαζί τους:
ACS Courier, Google

Οι παραπάνω εταιρείες, έχουν δεσμευτεί να τηρούν εχεμύθεια σχετικά με δεδομένα σας και να μη τα δημοσιεύουν σε τρίτους χωρίς την άδεια του shoeboutique.gr, καθώς επίσης και να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως ο κανονισμός 979/2016/Ε.Ε. Κάνοντας click πάνω στο όνομα κάθε εταιρείας μπορείτε να δείτε την σχετική πολιτική απορρήτου κάθε εταιρείας.

Άρθρο 9. Διεθνής διαβίβαση δεδομένων


Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε αποθηκεύονται στους servers του shoeboutique.gr που βρίσκονται στην Γερμανία. Επιπρόσθετα, κάποιοι από τους παραλήπτες των δεδομένων με τους οποίους μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να βρίσκονται σε άλλες χώρες. Η νομοθεσία στις χώρες αυτές πιθανόν να μην παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας δεδομένων. Παρόλα αυτά, όταν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σας σε παραλήπτες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α., δεσμευόμαστε να λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να τα προστατεύουμε σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και με την ισχύουσα νομοθεσία.

Άρθρο 10. Σύνδεσμοι προς άλλες τοποθεσίες


Ο ιστότοπος του shoeboutique.gr ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) προς τρίτους ιστοτόπους που δεν διαχειρίζεται ή ελέγχει το ίδιο. Προσπαθούμε οι εξωτερικοί σύνδεσμοι που υπάρχουν στον ιστότοπο μας να ακολουθούν τα ίδια υψηλά πρότυπα προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων με το shoeboutique.gr, παρόλα αυτά, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο, την ασφάλεια ή τις πρακτικές προστασίας απορρήτου οποιουδήποτε τρίτου ιστοτόπου εκτός του shoeboutique.gr. Για να ενημερωθείτε για την πολιτική απορρήτου των ιστοτόπων αυτών θα πρέπει να διαβάσετε την σχετική πολιτική προστασίας τους.

Άρθρο 11. Επίλυση διαφορών


Αν θεωρείτε πως δεν μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα τα οποία έχετε και πιστεύετε ότι προσβάλλουμε κάποιο δικαίωμα σας μπορείτε να καταφύγετε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Κανονισμού 524/2013. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Επιπρόσθετα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συνήγορο του Καταναλωτή στην διεύθυνση http://www.synigoroskatanaloti.gr/.

Τέλος, αν θεωρείτε πως παραβιάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε ή να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 11523 ή στο τηλέφωνο 2106475600, e-mail: contact@dpa.gr).

Τα παραπάνω δεν περιορίζουν τα δικαιώματα που τόσο εσείς όσο και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια.

Άρθρο 12. Επικοινωνία μαζί μας


Εάν έχετε ερωτήσεις ή επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του shoeboutique.gr είτε με α) email στη διεύθυνση info@shoeboutique.gr, είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Πέραμα Ρεθύμνου, ΤΚ 74052, Κατάστημα Γυναικείων και Ανδρικών Υποδημάτων – Δασκαλάκης Ιωάννης.

Άρθρο 13. Τροποποιήσεις της πολιτική απορρήτου


Το shoeboutique.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την παρούσα πολιτική απορρήτου. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η πρόσφατη τροποποίηση. Θα πρέπει να ελέγχετε την παρούσα πολιτική τακτικά ώστε να ενημερώνεστε για την πιο πρόσφατα ενημερωμένη έκδοσή της.

H τελευταία αναθεώρηση της Πολιτικής Απορρήτου έγινε στις 1/10/2020.

Στελιος ΤσιγδινοςΠολιτική Απορρήτου